EN
BG EN

Ч'ай малко, каква е идеята?

Терминът CHA за пръв път се използва в Китай, но по Пътя на коприната достига по суша до отдалечени части на света в различни вариации, включително CHAI, CHAY и SHAY, за да назовава най-популярната напитка на Земята в момента: ЧАЙ. В България обаче думата ЧАЙ, или по точно Ч‘АЙ, значи и нещо друго в неформална среда – чакай/изчакай. Изразът Ч‘ай малко използваме, за да поискаме малко повече време: да помислим, да поразсъждаваме или просто за да намерим време за нещо важно за нас. А не е ли чаят напитката, която винаги свързваме със спокойно, добре прекарано време?

И ето ни и нас Ч’АЙ МАЛКО: българската компания, в която намираме време, за да се насладим на качествен чай.
Качеството винаги се постига на висока цена, казват. В Ч‘ай малко обаче казваме, че качеството се постига с време и ако положим усилие и намерим време за истински важните неща, качеството в живота ни е неизбежно.
 
 
 
                                                                                   
 
 
 
Всички Ч‘ай малко чайове са продукти на природата (#productofnature): Camellia sinensis чайове (кофеинови чайове), свежо доставени от градини в естествените местообитания за чаеното растение в Азия. Нашите чайове са чисти (без добавки и аромати), свободни (насипни) и отгледани в доверени семейни чаени плантации.
 
Разбира се, чаят е много повече от неговата свежест и все пак „На колко си, Камелия?“ е първият въпрос, който питаме без капка срам ; ) Като продукт на природата, чаят старее с течение на времето и след около 2 години (с изключение на някои специфични зрели чайове) достига етап отвъд пълния си потенциал.
 
 
 
 
 

Какво още?

  • Учени хора сме

Сред нас има истински учени и знанието, което споделяме е далеч от „учените са открили…“ модела, който твърде смело и често се копира. Но ей, ч‘ай малко, ние не сме тук, за да ви учим кое е правилно и кое грешно. Всъщност, много се вълнуваме, че можем да споделяме знанията и въпросите си с вас и ви каним да вървим пътя си в Света на чая заедно.

  • Обичаме Природата

Най-добрият начин да се погрижим за Природата е да намалим опаковките, които употребяваме. Стараем се да работим с рециклирани или подлежащи на рециклиране материали, както и с такива, които могат да бъдат ползвани многократно или пък да заживеят втори живот.

Това, което спасяваме, спасява нас самите.

  • Намерете време и елате да се видим

Парите не бива да бъдат бариера, за да опитате нашите чайове или да прекараме малко време заедно. Всички наши събития за дегустация на чай са безплатни за всеки, който намери време и ни посети лично.

Присъединете се към нас.

Нека намерим време.

Нека се насладим на качествен чай.

 

| Малко повече за Ч'ай малко може да научите в това кратко интервю-разговор с прекрасната Таня Кръстева в предаването Бизнес среща на Bloomberg TV Bulgaria:

Чаят - популярен и непознат