BG
BG EN

черен Ч'ай

Цена
Филтри
Състав
Дата на бране
черен Ч'ай

Много хора предполагат, че познават черния чай, вероятно защото това е най-популярният и произвеждан чай в света от всички Camellia sinensis чайове (например зелен, бял, улонг и пу-ер). Pопулярността му се дължи най-вече на чаените торбички, често се описва като напитка с ярък, червеникаво-кафяв цвят със силни ароматни профили.

 

Черният чай получава името си от тъмнокафявия цвят на листата и чаената течност, което е показателно за най-важната част от производствения процес, наречена оксидация (стъпкаta която промяна вкуса). В този процес внимателно се притискат набраните листа, за да смеси присъщите му ензими с изобилното съдържание на антиоксиданти (и други съставки), които след това се оставя да реагират при контролирани условия за определен период от време.

 

Тази красива спонтанна биохимична фиеста умножава сложността и разнообразието, като създава невероятно развитие на вкусовия профил, което се счита за подписа на всеки майстор на чай, т.н. тяхно произведение на изкуството.

 

Следователно, не предполагайте, че знаете черния чай! Научно погледнато е грешно :) няма два черни чая които да са еднакви .... но първо опитайте и ако имате такова вкусно-кюлчево богатство, тогава ви завиждаме! Моля, споделяйте знанията си <3