EN
BG EN

Frequently asked questions F.A.Q.

Как мога да си купя Ч‘ай малко?

Важно ни е да споделим не само нашата специална селекция кофеинови чайове с Вас, но и знанието и въпросите си, които трупаме по Пътя на Ч'ая. Освен чрез нашия онлайн магазин, можете да закупите Ч'ай и на някое от нашите събития, които често организираме самостоятелно или пък заедно с други български брандове, с които споделяме общи ценности.

Каква е цената на доставка?

Работим с куриерска фирма Спиди.

 При доставка до офис на Спиди:

  • фиксирана цена на доставка от 4 лв за цялата страна
  • БЕЗПЛАТНА доставка при поръчки над 50 лв

При доставка до точен адрес със Спиди

  • фиксирана цена на доставка от 6 лв за цялата страна
  • БЕЗПЛАТНА доставка при поръчки над 100 лв

 

Какви са сроковете за доставка?
Изпращаме вашите поръчки с куриерска фирма Спиди. Очаквайте вашите пратки:
  • до 2 работни дни за София и населени места с офис на Спиди
  • съгласно график на обслужване до 4 работни дни за населени места без офис на Спиди

Очаквайте поръчки, направени:

  • до края на работния ден в петък - в понеделник
  • през почивните дни - във вторник
  • през официални почивни дни - до 2 работни дни след края им
Защо белият и черен чай се предлагат в различни разфасовки?

Белият чай е изключително крехък и обемен чай, който практически не търпи никаква допълнителна обработка, освен деликатно изсушаване непосредствено след бране. За да съхраним структурата и качествата му, използваме в пъти по-обемни кутии от стандартните: в кутия от 60 грама бял чай (голяма разфасовка) биха могли да се поберат около 200 грама черен чай (2 големи разфасовки по 100 грама черен чай). Чрез малките разфасовките от 30 грама бял Ч'ай даваме възможност на ценителите на чая да се насладят на един рядък и ценен продукт на Природата на достъпна цена.

Какво е КАКТУС в КУТИЙКА?

Това е нашата съвместна инициатива с Cactus Lab, с която се надяваме да ви вдъхновим да намерите начин и време да дадете втори живот на празните си кутийки от Ч'ай, защото вярваме, че най-добрият начин да изразим уважението си към Природата, е да намалим влиянието си върху нея.

 

Вложихме много усилия, за да сме сигурни, че опаковките на нашите чайове не само съхраняват свежестта на чая по пътя до вашата любима чаша, но и въздействат минимално на Природата. Най-важната стъпка обаче е да ограничим употребата на опаковки, а когато това е неизбежно - да ги употребяваме съзнателно и разумно.

 

Мисията на Cactus Lab да вдъхновяват хората да подобряват градската среда на живот чрез лесни за отглеждане растения и нашият стремеж да намираме време за бавна чаша Ч'ай в забързаното ни ежедневие, се допълват прекрасно. Не бързайте да изхвърляте празните Ч'ай кутийки, те могат да се превърнат в уютен дом на някой бодливко, който в замяна за гостоприемството ви, ще направи вашето пространство по-зелено, а средата: по-здравословна.

 

Какво е tea tasting или чаена дегустация?

Етиката на чая изисква да предложим чай на всеки, който желае да го опита. Следете секцията Събития на сайта ни и ни последвайте във Фейсбук, за да научавате за всички събития, които организираме и на които гостуваме, където ще имате възможност да дегустирате нашите чайове и да споделим малко време заедно. Всички организирани от нас чаени дегустации са със свободен вход. 

In case you find the answers listed above not helpful, please do not hesitate to contact us.