BG
BG EN

Мастър клас "Гонг Фу Ча"

 

Родината на чаеното растение пази хилядолетни традиции в приготвянето на чай и Гонг Фу Ча е една от тях. При Гонг Фу Ча не се използват случайни чаени прибори и всяко движение е устояло теста на времето. В своя традиционен вариант, Гонг Фу Ча е силно стилизирано ортодоксално действие, красиво и изпълнено с церемониал, символизъм и внимание към детайла. Ритуализпълнен със символика във всяко отделно действие, пронизан както от китайската философия и легенди, така и от тънкости с чисто практическо значение. 

 

Този мастър клас e за тези от вас, които искат да заглушат външния свят за известно време и заедно да се върнем към мекото ядро на нашата същност, потапяйки се и детайлно изучавайки дебрите на традиционната китайска церемония.

 

Ще имате възможността да се насладите на естетиката на традиционните прибори, използвани в Китай, отпивайки и докосвайки се до красиви, автентични чайници и чаени чаши. 

 

150,00 BGN
добави в количката
Моля, изберете:
Мастър клас "Гонг Фу Ча"
Характеристики
Подробно описание
Характеристики
Продължителност: 3 часа
Брой участници: MIN един | MAX петима
Кога: по предварително записване
Валидност на ваучера: 3 месеца от датата на закупуване
Подробно описание

Мастър класът е възможност:

  • да се запознаете с чаената култура, социалното и културното значение на чая
  • да получите основни познания за основните типове чай, техните свойства и ползи
  • да научите основните принципи, които трябва да следваме при приготвянето на чай
  • да придобиете умения в приготвянето на чай по Гонг Фу Чa
  • да научите как температура, време на запарка и количеството и качеството на чаените листа и водата, която използваме, определят качеството на запарката 
  • да научите за значението на всеки елемент от чаените прибори и аксесоари за чай
  • да се научите как да сервирате чай по Гонг Фу Ча
  • да се наслаждавате на свежо приготвен премиум чай и да Ч'айваме заедно

Единственото необходимо условие за участие е да ни се доверите и да имате желание да експериментирате -  ние ще се погрижим за всичко останало. Срещата с чая е винаги лична и това колко ритуалност ще придадете на процеса на приготвянето на чай, е вашето лично пътуване в света на чая. Позволете ни да сме ваши гидове ; )

Подобни продукти