BG
BG EN

Ч'ай малко изживяване

Ч'ай малко изживяването е нашето най-ексклузивно предложение. То съчетава демонстрация на Гонг Фу Ча метода и дегустация на най-фините ни чайове, надграждайки ги със създаване на специална атмосфера на спокойствие и може да бъде сравнено с вълшебство, потапяне в тайнство, докосване до нещо магично. Именно затова го нарекохме "изживяване". Това изживяване позволява на чай мастъра да промени света около себе си чрез своето вътрешно състояние, което се проявява във взаимодействието с вода, чай, чаени прибори и вниманието на гостите. Гостите ще имат възможността да се потопят в спокойно състояние на ясно съзнание и пребиваване в настоящето. Чай мастерът изпълва този ритуал с особено внимание и смисъл на всяко движение, което прави това изживяване незабравимо и лично.

Какво е Гонг Фу Ча?

Гонг Фу Ча е традиционният китайски метод за приготвяне на чай. Приготвя се в малки чайници с високо съотношение листа към вода. Тази практика има за цел оптимално да освободи аромата, вкуса, цвета и физиологичните свойства на чая, и да осигури "балансиран състав", който "изважда" различни есенции. Повече детайли можете да прочетете тук.

Като ритуал, Гонг Фу Ча е изживяване, изпълнено със символика във всяко отделно действие, пронизано както от китайската философия и легенди, така и от тънкости с чисто практическо значение. 

Как протича Ч'ай малко изживяването?

За да изживеят пълноценно чаената церемония, гостите следва да бъдат уважителни и съзнателни. За това е нужно:

- да поставите мобилните си телефони в безшумен режим
- да се опитате да изхвърлите външни мисли и да задържите вниманието си тук и сега
- да не хапвате нищо, поне докато чай мастърът не предаде продължението на церемонията на някой от гостите

Самият ритуал не е сложен. Чай мастърът ще направи всичко сам, а вие ще бъдете поканени да се насладите на аромата и вкуса на чая на всеки етап. Обикновено мастърът прави първите 2-3 запарки, след което предлага на някой от гостите да продължи. По-нататъшните действия изобщо не са трудни, чаят вече е "разкрит" от опитни ръце и е готов да даде най-доброто, което е натрупал и съхранил.

Какво ни дава Ч'ай малко изживяването? 

Ч'ай малко изживяването създава специално настроение, а вкусът и ароматът на чая ви позволяват да погледнете различно на много неща. Ще се пренесете в съвсем различна реалност, всички притеснения, шум и суета ще останат зад вратите на мястото, в което се намирате. Ще можете да отпуснете тялото и душата си, да се потопите в магията на чаеното действие. Атмосферата на уединение, свещи, нежни аромати ще ви осигурят релакс и комфорт след стресираща работна седмица.

Това изживяване не само ще ви даде знание относно фините нюанси на чая, но ще ви покаже духовното спокойствие, мъдрост и лекота, които идват със състоянието на "фокусирана отпуснатост", към което предразполага чаения ритуал. Ще си тръгнете отпочинали, вдъхновени, набрали сили и заредени с нови мисли и идеи. 

 Детайли
*можете да поръчате чаено изживяване за вашата почивка, корпоративно събитие, семинар, среща и пр. 
*условията за събития на терен се договарят индивидуално
*по желание може да бъде организиран музикален съпровод за чаената церемония (правилната и спокойна музика ще създаде прекрасен фон за чаени дегустации)
* можете да получите подаръчен ваучер за тази услуга.