BG
BG EN

Мастър клас

За да овладеете основите, с помощта на които ще стане по-лесно да стъпите на пътя на чая, можете да преминете през нашия мастър клас. Мастър класът ни се провеждат под формата на чаена лекция, богата на полезна и практична информация, демонстрация, дегустация и прaктически уъркшоп, по време на който всеки ще има възможност да приготви чая си. Ще научите основите на приготвяне на чай по Гонг Фу Ча метода. 

Мастър класът съществува в два варианта:

I. Мастър клас "Традиционна китайска церемония"

Гонг Фу Ча е изживяване, изпълнено със символика във всяко отделно действие, пронизано както от китайската философия и легенди, така и от тънкости с чисто практическо значение. В своя традиционен вариант, Гонг Фу Ча е силно стилизирано ортодоксално действие, красиво и изпълнено с церемониал, символизъм и внимание към детайла. Този мастър клас e за тези от вас, които искат да заглушат външния свят за известно време и заедно да се върнем към мекото ядро на нашата същност, потапяйки се и детайлно изучавайки дебрите на традиционната китайска церемония. Ще имате възможността да се насладите на естетиката на традиционните прибори, използвани в Китай, отпивайки от красиви, автентични чаени чаши. 

II. Мастър клас "Традиционното среща модерното"

Този мастър клас e за всички чаени ентусиасти, които искат да научат как да си приготвим автентична чаша чай по модела на китайската чаена церемония в забързаната градска среда, без да правим компромис с качеството. Ще ви запознаем с начина, по който ние приготвяме нашата чаша Ч’ай малко по модела на Гонг Фу Ча - процес, верен на традициите, но лишен от ритуалността, с която обикновено асоциираме китайската чаена церемония. Ще научите как да отключим пълния потенциал на свежите чаени листенца и да максимилизираме здравословните ефекти на нашата запарка с помощта на няколко обикновени кухненски пособия. "Традиционното среща модерното" е начин да придобиете свръхестествени умения и да следвате основните принципи на вековната китайска традиция Гонг Фу Ча навсякъде и по всяко време за винаги свежа чаша кофеинов чай и оптимално полезно въздействие върху организма.  

Мастър класът е възможност:

  • да се запознаете с чаената култура, социалното и културното значение на чая
  • да получите основни познания за основните типове чай, техните свойства и ползи
  • да научите основните принципи, които трябва да следваме при приготвянето на чай
  • да придобиете умения в приготвянето на чай по Гонг Фу Чa
  • да научите как температура, време на запарка и количеството и качеството на чаените листа и водата, която използваме, определят качеството на запарката 
  • да научите за значението на всеки елемент от чаените прибори и аксесоари за чай
  • да се научите как да сервирате чай по Гонг Фу Ча
  • да се наслаждавате на свежо приготвен премиум чай и да Ч'айваме заедно

Единственото необходимо условие за участие е да ни се доверите и да имате желание да експериментирате -  ние ще се погрижим за всичко останало. Срещата с чая е винаги лична и това колко ритуалност ще придадете на процеса на приготвянето на чай, е вашето лично пътуване в света на чая. Позволете ни да сме ваши гидове ; )

Мастър класът ще бъде особено полезен за тези, които тепърва започват да се интересуват от чай.

Детайли
Продължителност: 3 часа.
Цена: зависи от броя на участниците.*
Кога: по предварително записване

 *С цел оптимално изживяване, допустимият брой участници на един мастър клас е до 5 човека.