BG
BG EN

Ваучер ”Чаят ми е тъмна Индия”

Ако не правите разлика между чай и билкова запарка и според вас черния и бял чай са различни растения, тази чаена дегустация ще ви разбие представите ; )

 

Ще ви предложим да дегустирате няколко запарки от нашия бял и черен чай, приготвени по модела Гонг Фу Ча, за да можете буквално да вкусите разликата. Ще поговорим за удивителните качества на чаеното растение Camellia sinensis, които са причина да завладее света и какво отличава белия от черен чай. После ще се потопим надълбоко в кратки последователни запарки с двата вида чай, за да изследваме заедно целия им профил от деликатни вкусове и аромати. 

 

За повече информация - вижте подробното описание по-долу.

 

 

 

Ваучер ”Чаят ми е тъмна Индия”
Характеристики
Подробно описание
Характеристики
Продължителност: 90 минути
Брой участници: MIN един | MAX изпратете запитване
Кога: по предварително записване
Реколта: Мусон 2019 | Есен 2019
Валидност на ваучера: 3 месеца от датата на закупуване
Вид чай: БЯЛ Ч'ай Непал + ЧЕРЕН Ч'ай Непал
Подробно описание

Как протича дегустацията:

  • Започваме с кратка демонстрация на свежестта на чая - ще сравним един и същи вид чай от нашата селекция от реколта 2017 със същия вид чай от реколта 2019 година.
  • Следва дегустация на бял Ч'ай Непал и черен Ч'ай Непал реколта 2019. Повече за това защо сме подбрали точно тези чайове, можете да научите в подробното описание по-долу.
  • Ще ви преведем през няколко последователни кратки запарки по модела Гонг Фу Ча с всеки от двата чая.
  • Ще завършим с дегустация на студен чай, приготвен на място от различни реколти на един и същи чай.

 

По време на "Чаят ми е тъмна Индия" ще ви "просветлим" със следните 2 вида чай от нашата селекция:

 

бял Ч'ай Непал

Винаги е привилегия да се насладим на качествен бял чай - нежен, но със силен характер. Деликатните чаени листенца се изсушават по специфичен начин, така че да се съхрани структурата им и да се запазят всичките им полезни вещества за свежа и здравословна чашка чай. Белият чай Непал има бледа запарка и сладникави нотки, типични за белите чайове, но по-наситенa запарка от фините бели чайове. Това го прави много подходящ за навлизане в света на класическите чайове от кофеиновото растение, докато сетивата се обострят достатъчно да долавят по-деликатните нотки.

 

черен Ч'ай Непал

Ако сте опитвали черен чай, но не е вашата предпочитана кофеинова напитка, защото е "твърде силен" или "твърде стипчив", предизвикваме ви на по чашка черен Ч'ай. Кратките запарки (само 10-15 секунди за първа запарка) разкриват богатата гама от комплексни вкусове и нежни аромати, които крие свежият класически черен чай. Гарантираме ви, че запарка след запарка ще преосмилите отношението си към него като към напълно различно чаено изживяване от познатото - ще дегустирате 8 последователни наситени, но добре балансирани и ароматни запарки.

  

---

 

Свържете се с нас:

 

Ако предпочитате соло Ч'айването или имате колебания дали тази дегустация е за вас. “Властелинът на запарките” може да е страхотно лично изживяване и можем да разсеем всичките ви съмнения.

 

Ако искате да Ч'айвате заедно с други ентусиасти и имате желание да проведем дегустацията с повече от 4 човека. След като обсъдим подробностите, ще ви изготвим индивидуална оферта.

Подобни продукти