BG
BG EN

Ваучер “Черно на бяло за чая”

"Черно на бяло за чая" е дегустация на 2 вида чай от един и същи тип - два вида бял или два вида черен чай. Тези чаени дегустации ни потапят още по-дълбоко в света на конкретен тип чай, където ще усетите как природните фактори и начинът, по който чаените майстори боравят със свежите чаени листенца от момента на тяхното откъсване, определят не само типа чай (бял или черен), но и фините разлики между отделните видове чай от един и същи тип.

 

Докато говорим за произхода, начина на произвеждане и спецификите при приготвянето на чая, ще можете да дегустирате свежите запарки по Гонг Фу Ча от всеки от двата вида чай и буквално да вкусите фините разлики между 2 черни чая, например. Накратко, черния чай ще ви стане ясен като бял ден ; )

 

Дегустацията се провежда в 2 варианта: 

 

бял Ч'ай Непал + бял Ч'ай Пракаш

черен Ч'ай Непал + черен Ч'ай Кумари

 

За повече информация - вижте подробното описание по-долу.

 

Ваучер “Черно на бяло за чая”
Характеристики
Подробно описание
Характеристики
Продължителност: 90 минути
Брой участници: MIN един | MAX изпратете запитване
Кога: по предварително записване
Реколта: Пролет 2019 + Есен 2019 | Мусон 2019
Валидност на ваучера: 3 месеца от датата на закупуване
Вид чай: БЯЛ Ч'ай Непал + БЯЛ Ч'ай Пракаш | ЧЕРЕН Ч'ай Непал + ЧЕРЕН Ч'ай Кумари
Подробно описание

 

Как протича дегустацията според варианта, който изберете:

 

  • Започваме с кратка демонстрация на свежестта на чая - ще сравним един и същи вид чай от нашата селекция от реколта 2017 със същия вид чай от реколта 2019 година.
  • Следва дегустация на 2 чая от нашата селекция - бял Ч'ай Непал + бял Ч'ай Пракаш или черен Ч'ай Непал + черен Ч'ай Кумари. Можете да научите повече за чайовете в подробното описание по-долу.
  • Ще ви преведем през няколко последователни кратки запарки по модела Гонг Фу Ча с всеки от двата чая.
  • Ще завършим с дегустация на студен чай, приготвен на място от различни реколти на един и същи чай.

 

 

бял Ч'ай Непал + бял Ч'ай Пракаш

Ще дегустираме двете разновидности на бял чай от нашата селекция, ще поговорим за това как при едни и същи условия - една и съща температура и време на запарка, можем да получим напълно различно чаено изживяване само заради начина, по който са изсушени чаените листенца след момента на тяхното откъсване. Ще преминем заедно през няколко последователни кратки запарки с всеки от нашите два вида бял чай от пролетната реколта 2019 година, за да усетите със сетивата си как един привидно дребен детайл може да окаже огромен ефект върху крайния продукт и неговото въздействие върху нас.

 

черен Ч'ай Непал + черен Ч'ай Кумари 

Нашите два вида черен чай предлагат изключителна възможност на ценителите на чая да надникнат в необятния свят на черните чайове. Всяка пролет вечнозеленото чаено храстче се събужда за новия сезон и се обсипва със свежи листенца. Класическият черен чай Непал се поизвежда от няколко от по-едрите листенца на свежото стръкче, докато за производството на Кумари се използват само нежните чаени връхчета. Макар и в двата случая свежите листенца да претърпяват една и съща обработка, разликата в структурата на листата и тяхната "зрялост", са причина за напълно различното чаено изживяване.

  

---

 

Свържете се с нас:

 

Ако предпочитате соло Ч'айването или имате колебания дали тази дегустация е за вас. “Властелинът на запарките” може да е страхотно лично изживяване и можем да разсеем всичките ви съмнения.

 

Ако искате да Ч'айвате заедно с други ентусиасти и имате желание да проведем дегустацията с повече от 4 човека. След като обсъдим подробностите, ще ви изготвим индивидуална оферта.

Подобни продукти