BG
BG EN

Ваучер “Властелинът на запарките”

Тази чаена дегустация е за ценителите на чая, които не се плашат от думата "оксидация", познават основните типове чай, опитвали са различни техни разновидности и са готови да се отдадат на максимално Ч'айване с нашите най-фини чайове. Спокойно можем да кажем, че това е една върховна чаена дегустация. ; )

 

За повече информация - вижте подробното описание по-долу.

 

Ваучер “Властелинът на запарките”
Характеристики
Подробно описание
Характеристики
Продължителност: 90 минути
Брой участници: MIN един | MAX изпратете запитване
Кога: по предварително записване
Реколта: Пролет 2019 | Мусон 2019
Валидност на ваучера: 3 месеца от датата на закупуване
Вид чай: БЯЛ Ч'ай Пракаш + ЧЕРЕН Ч'ай Кумари
Подробно описание

 

Как протича дегустацията:

 

  • Започваме с кратка демонстрация на свежестта на чая - ще сравним един и същи вид чай от нашата селекция от реколта 2017 със същия вид чай от реколта 2019 година.
  • Следва дегустация на бял Ч'ай Пракаш и черен Ч'ай Кумари реколта 2019. Повече за това защо сме подбрали точно тези чайове, можете да научите в подробното описание по-долу.
  • Ще ви преведем през няколко последователни кратки запарки по модела Гонг Фу Ча с всеки от двата чая.
  • Ще завършим с дегустация на студен чай, приготвен на място от различни реколти на един и същи чай.

 

бял Ч'ай Пракаш + черен Ч'ай Кумари

 

Свежото чаено връхче, което се събужда с първите пролетни лъчи е високо ценено заради нежните чаени листенца, които са много богати на антиоксиданти. Обикновено листенцата само деликатно се изсушават на слънце, без да претърпяват никаква допълнителна обработка, за да се превърнат в бял чай и така да се съхранят максимално близко до техния натурален, природен вид. Такъв е и нашият бял чай Пракаш. Кумари обаче е черен чай от фини чаени връхчета, чиято структура съзнателно се нарушава при производството му, за да се смесят съставките в листата и да се превърнат в богата гама от комплексни вкусове и аромати. При контакта с кислорода листенцата придобиват кафяво-златисти нюанси, а в запарката се усещат сладникави, почти шоколадови нотки.

  

---

 

Свържете се с нас:

 

Ако предпочитате соло Ч'айването или имате колебания дали тази дегустация е за вас. “Властелинът на запарките” може да е страхотно лично изживяване и можем да разсеем всичките ви съмнения.

 

Ако искате да Ч'айвате заедно с други ентусиасти и имате желание да проведем дегустацията с повече от 4 човека. След като обсъдим подробностите, ще ви изготвим индивидуална оферта.

Подобни продукти