BG
BG EN

Ваучер "Ч'ай малко НА ТЪМНО - любов от първа запарка"

Ч’ай малко за двама на тъмно е споделено Ч’ай малко изживяване, в което заедно с нашите приятели от Тенебрис - първия тъмен ресторант на Балканите, ще ви "потопим" в едно неоЧ’аквано пътешествие на сетивата. Ще бъдете преведени, буквално, от познатия за повечето от нас свят - на формите и цветовете, в пространство на абсолютен мрак. Там ще ви очаква наш Ч’ай мастър, който ще бъде ваш водач в романтична дегустация на 2 вида чай от нашата премиум селекция непалски чайове, реколта 2019, директно доставени от подножието на Хималаите. При метода, по който приготвяме чайовете (Гонг Фу Ча) имаме много, но кратки запарки с едни и същи листа и всяка запарка разкрива различни нюанси във вкуса и аромата. В това изживяване ще имате възможността да дегустирате около 12-14 запарки, така че се пригответе за фино отваряне на сетивата!

 

Какво включва Ч’ай малко за двама на тъмно?

  • чаено изживяване на тъмно за двама в ресторант Тенебрис, намиращ се в централната част на София (ул. Хан Аспарух 65)
  • дегустация на тъмно на най-фините ни чайове: бял Ч'ай Пракаш и черен Ч'ай Кумари 
  • много чашки чай, приготвени на място по Гонг Фу Ча
  • вълнуващи чаени истории
  • личен Ч'ай мастър на ваше разположение
  • качествено споделено време с вашия партньор
  • романтично време на тъмно насаме с чашка Ч'ай

Ваучерът е прекрасен жест към любимия човек, който можете да подарите сега и без капка напрежение да изберете момента, в който да споделите това приключение на сетивата и емоциите в рамките 3 месеца от датата на закупуване.

 

Повече детайли за това какво да очаквате и как протича дегустацията може да прочетете в подробното описание по-долу.

Посочената цена включва Ч'айване на тъмно за двама.

 

*zero waste онлайн ваучер

75,00 BGN 60,00 BGN
добави в количката
Моля, изберете:
Ваучер "Ч'ай малко НА ТЪМНО - любов от първа запарка"
Характеристики
Подробно описание
Характеристики
Продължителност: около 90 минути
Брой участници: двама
Кога: по предварително записване от 1 март 2020 на телефон +359879333019
Работно време: понеделник - вторник: 11:00 - 22:00; сряда - неделя 11:00 - 16:00
Къде: ресторант Тенебрис, София, ул. Хан Аспарух 65
Реколта: Мусон 2019 | Есен 2019
Валидност на ваучера: 6 месеца от датата на закупуване
Вид чай: БЯЛ Ч'ай Пракаш + ЧЕРЕН Ч'ай Кумари
Подробно описание

 

Какво е чаена дегустация?

 

Чаената дегустация е начин да се опознае един чай  - пълната му палитра от вкусове и аромати, както и  да се тества неговата свежест и качество. 

 

Защо чай на тъмно?

 

В Ч’ай малко приготвяме чай според китайската традиция Гонг Фу Ча, където вкусът и ароматът на чая са главни действащи лица - фините нюанси в естествения аромат и вкус на чая се разгръщат в синхрон с разтварянето на чаените листенца. Дегустацията на чай на тъмно е начин още повече да изпъкне истинския характер на чая - да се доверим на сетивата си без очаквания и без предразсъдъци.

 

Какво е Гонг Фу Ча?

 

Чаят на Изток е като виното на Запад. През вековете Изтокът е развивал силна любовна връзка с него, изследвал е всеки детайл и като резултат е възникнало Гонг Фу Ча - изкуството на приготвяне на чай. Гонг Фу Ча е древен метод, който ни позволява да изследваме всеки аспект на чая, да разкрием максимално неговите аромат и вкус, както и да извлечем най-доброто от него за себе си. Повече за Гонг Фу Ча можете да прочетете в нашата статия "КАКВО Е ГОНГ ФУ ЧА".

 

Какво му е романтичното?

 

Чашката чай с любимия ни човек винаги е качествено споделено време. Ако изгасим лампите и спрем шума на външната среда, пред нас се разкрива едно неподозирано ниво на близост и доверие, където думите и тишината значат еднакво много. 

 

Ч’ай малко, ще преживеем ли “преживяването” ; )

 

Хей, няма място за притеснения и нездрава екстремност! Подгответе се за плавно потапяне и максимално Ч’айване. ; ) Ресторант Тенебрис следва концепцията за кулинарно пътешествие в среда на пълна тъмнина. За да се гарантира максимално автентично преживяване за всички гости, всяка двойка ще има на разположение домакин през цялото време, който ще се грижи за вашия комфорт в среда без телефони и всякакви други предмети, които излъчват светлина и могат да развалят магията на тъмнината. 

 

След като бъдете настанени в залата за дегустация, специално обучен за провеждането на чаени дегустации на тъмно Ч’ай мастър ще бъде ваш водач в чаеното пътешествие. На тъмно, без светлина и без музика ще можете да се отдадете напълно на звуците от приготвянето на чая, ароматите от свежите листенца и деликатните нюанси във вкуса. Ще имате възможност да споделите насладата от чашка чай в личен момент със своя партньор и да Ч’айнете подобаващо. Пътуването ще завърши отново в познания ни свят, където ще ви запознаем с чайовете този път на светло и вече напуснали безвремието, ще споделим впечатленията си.

 

Подобни продукти